Terug naar overzicht

Voorstraat 17, Voorschoten

reconstructie 1900

Het pand Voorstraat 17 bevindt zich in het centrum van de monumentale Voorstraat naast het huidige postkantoor en tegenover het voormalige Ambachts- en Baljuwhuis en de monumentale dorpspomp.

Het voorste deel van het voorhuis dateert uit het einde van de 17e eeuw. Het voorhuis is uitgebreid en gewijzigd inclusief de kapconstructie in de 19e eeuw. In de gevels bevinden zich nog neoclassicistische vensters en profileringen.

Het pand heeft een ingetogen monumentaliteit die past in het straatbeeld van de Voorstraat. Vorm en afmetingen van de voorgevel zijn kenmerkend voor de diversiteit in de gevelwand waarbij het karakter van individuele panden maatgevend is.

reconstructie 1900 voorgevel anno 2006 rozetvenster een zwenkende klokgevel stoep voorstraat voorgevel

reconstructie 1900